Århus guide: Hvad skal vi opleve i Århus?

Annonce for Visit Aarhus

Min Århus Guide til dig

Overvejer I at slå et smut forbi Århus i ferien?

Århus med Å! ♥

Efter at vi slog os ned i Århus med villa og stationcar for 10 år siden, er det på tide at diske op med mine bedste tips omkring Århus by og omegn.

I mine øjne er Århus verdens fineste lillebitte storby. Den kan alt det en storby skal kunne, men er samtidig lille og overskuelig nok til, at den er lokal og nærværende på rigtig mange områder.

Uanset om man har 1 eller 5 dage her, så byder byen på nye oplevelser hver dag for både små og store.

Kender I det smarte Aarhus Card?

Selv om jeg har boet i Århus i mange år, er det først for nyligt gået op for mig, at man kan spare en masse penge ved at bruge det smarte Aarhus Card til både børn og voksne, som gælder 1,2,3 eller 5 dage.

HVAD ER ET AARHUS CARD? 

Et fordelskort som giver

 • Adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter bl.a. Aros, Tivoli Friheden, Den Gamle By, svømmehaller, Skøjtehallen, Randers Regnskov, Rush trampolinpark og Moesgaard Museum.
 • Gratis bustransport i hele byen i Midttrafiks busser
 • Gratis transport med letbanen
 • Gratis parkering (Navitas)
 • Rabat på bl.a. shopping i Magasin (10 %)

Dvs. skal man opleve mere end én attraktion eller oplevelse, kan det ret hurtigt betale sig at købe et Aarhus Card til 24, 48, 72 og 120 timer.

Tænk blot på hvad en parkeringsbillet koster for 4-5 timer inde i byen.

HVAD KOSTER DET? 

Prisen for et Aarhus Card starter på 149 kr. for børn og 299 kr. for voksne. Du kan f.eks. stemple ind i Århus kl. 20.00 fredag aften til f.eks. Fed Fredag i Tivoli Friheden, så udløber dit Aarhus Card først lørdag kl. 20.00.

Det giver dig derfor frihed til at sammensætte din helt egen rute med de attraktioner, du vil opleve, når det passer dig.

Du finder en samlet oversigt over ALLE fordele og atraktioner HER!

KØB ET ARRHUS CARD

Kortet købes bl.a. ONLINE og hos DOKK 1, Bruuns Galleri, Hotel Royal, Comwell Aarhus, Den Gamle By og på et hav af byens hoteller.

Hvad skal man opleve i Århus?

10 oplevelser vi er stolte af i Aarhus 

Attraktioner med gratis adgang med et Aarhus Card markeres med *

 • Tivoli Friheden * byder på en masse oplevelser hele året bl.a. Fed Fredag med koncerter året rundt, Halloween uhygge, et hav af koncerter for børn, fællesspisning flere gange om året og en magisk jul i hele december.
 • Den Gamle By * er et MUST SEE. En tidsrejse midt i hjertet af Århus som emmer af fortid og gemte skatte på fineste vis. Kør i hestevogn i de smukke brostensgade eller smut forbi det gamle bageri.
 • Salling Rooftop er også på listen over oplevelser, man skal prøve i Århus. Du spiser ganske fint på de små cafeer deroppe og kan også medbringe din egen mad og spise med udsigt over hele byen. Det kendte “glasgulv” er måske et af de mest fotograferede steder i Århus på de sociale medier de seneste par år.
 • Aros Kunstmuseum * er et af Nordeuropas største med bl.a. den kendte “Regnbue”, hvor du får et 360 graders view over Århus i alle regnbuens farver.
 • Street Food emmer af rejse- og byliv og byder på mad til enhver smag. OBS: Der er et lille hjørne i den ene ende med legehus og bobles figurer til de helt små.
 • Naturhistorisk Museum * er fantastisk for børnene. I børnenes ferier kan man tit opleve særlige dyr helt tæt på og sågar være med til at partere fisk og andre dyr. Noget vores børn har været med til flere gange med stor iver!
 • Rush Danmark * er en 4300 kvm stort trampolinpark fuld af sjove aktiviteter – hvis man trænger til en virkelig sjov dag!
 • Badeanstalten Spanien og Grosserbadet ligger få hundrede meter fra DOKK 1 og er byens ældste svømmehal i helt nye klæder. Grosserbadet er et mindre welnessbad som evt. kan besøges, imens resten af familien plasker rundt og leger i svømmehallen.
 • Book en tur med City Sigtheseeing Bus* og se 8 seværdigheder fra toppen på samme måde, som vi kender det fra bl.a. London.
 • Legelandet* er over 5000 m2 kæmpestort legeland til store og små barnlige sjæle.

Vores personlige favorit her i familien er helt klart DOKK 1. Byens superflotte kulturhus med bibliotek, læsekroge, legeområder, cafeer, udsigt over havnen, foredrag, arrangementer og alverdens muligheder for byens folk hele året rundt.

Du kan nemt parkere i parkeringskælderen under DOKK 1 eller gå (5 min.) fra Busstationen, Banegården eller Busgaden.

7 steder til dig med børn 

 • Dyrehaven ved Marcelisborg Strand. Her kan du hele året fodre rådyr (med gulerødder – ikke kiks!!) og nyde en lang gåtur ved vandet og svinge forbi “Den uendelige bro”.
 • Besøg Moesgaard Museum* som simpelthen er en kæmpe oplevelse efter museet blev renoveret for et par år siden. Museet har endda 2 stjerner i Michelin attraktionsguide og er en stor oplevelse for både børn og voksne.
 • Spis isvafler og saml sten ved Moesgård Strand.
 • Besøg Væksthuset* eller Botanisk Have*.
 • Spis frokost på Street Food eller lave picnic med sandwich i Mindeparken. 
 • Børnenes Jord er en lille hemmelig legeplads midt i Århus C. Alle århusianere med børn elsker den – og så ligger den tæt på byen, cafeer og kaffebarer blot en spytklat fra Nørregade.
 • Legepladsen på DOKK 1 er vores yndlings. Den er simpelthen så hyggeligt og god for både små og store børn. Der er bænke til mor og far og den fineste udsigt over Århus by fra både legepladsen og DOKK 1.

Aarhus Card til hele familien

Overvej lige at få sit helt eget kort til ferietasken!

Herhjemme blev min datters Aarhus Card taget ret godt imod. Vi har planlagt en Aarhus dag i sommerferien, hvor vi skal være turister i egen by.

“Og jeg skal selv bære mit eget børnekort, mor!”

Ses vi i Århus?

Hvis du skal til Aarhus, så husk at Aros og Moesgaard Museum er lukket om mandagen. Begge attraktioner har dog åbent alle dage i sommerferien!

Find inspiration til din ferie eller dit ophold i Århus HER!

Kan du tilføje cafeer, oplevelser eller hemmelige steder i Århus, som er værd at besøge? 

Hvor spiser du din frokost? Hvilke steder besøger du med dine børn? 

Kærligst Sabina

Følg Sabinasverden på INSTAGRAM og FACEBOOK - her deler jeg dagligt hverdagsglimt og inspiration.

Du kunne også være interesseret i

6 Kommentarer

 • Reply
  Tine Warming
  19. juni 2019 at 21:24

  Hej Sabina 😃 du har da glemt DGI Huset Aarhus. Hele byens forsamlingshus med aktiviteter for børn og voksne
  Hilsen Tine

  • Reply
   sabina
   19. juni 2019 at 22:01

   Åhh ja! DGI huset! Det har jeg da fuldstændig glemt! Tak for din reminder! Vi må snart i DGI huset igen – der er simpelthen SÅ fint og hyggeligt for hele familien!

 • Reply
  Helena
  20. juni 2019 at 0:26

  Hej Sabina
  Du har da glemt Kvindemuseet vi er iøvrigt også med i Aarhus vare.

  Mvh helena

 • Reply
  Farvel bloggen! - Sabinas Verden
  5. juli 2019 at 10:21

  […] ideer til sommerferien, så tjek “25 steder i Danmark til din sommerferie“, min “Århus guide“, mit skriv en vores camping date eller lav verdens pæneste trævæg i din stue på en […]

 • Reply
  Maria Nybo Stovgaard
  5. januar 2020 at 19:22

  Jeg skal til Århus med min mand i juni. Hvor skal vi spise aftensmad. Det skal ikke tage hele aftenen da vi skal til et arrangement.
  Kh Maria

Skriv en kommentar